FAQ

 

Reserveren

 

Ons wagenpark en accessoires

 

Voor u de auto huurt

 

Huurperiode

 

Reservering veranderen of annuleren

 

Eigen risico en borg

 

Kosten, facturatie en boetes

 

 

Antwoorden

Reserveren

Is alleen op zondag huren ook mogelijk?

Ja, u kunt ook alleen voor zondag een auto huren. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunt u deze – zonder meerkosten – op zaterdagmiddag reeds ophalen, als de bus zaterdags niet beschikbaar is,  dan zullen wij een afspraak maken voor de zondagochtend.

Moet ik meteen betalen als ik een auto voor over enkele maanden reserveer?

Nee, u betaalt de borg pas wanneer u de auto komt ophalen. In zeer bijzondere gevallen wordt wel een aanbetaling gevraagd.

Is mijn online reservering direct vastgelegd?

Nee, de reservering is pas definitief vastgelegd als deze door INQAR Adrie Jonk telefonisch of per e-mail is bevestigd. Dit gebeurt binnen 12 uur na uw reservering.

Terug naar boven

Ons wagenpark en accessoires

Wat zijn de laadvermogens van de vrachtwagens?

De vrachtwagens van Adrie Jonk (C-rijbewijs) hebben een laadvermogen van minimaal 6.700 kg en maximaal 11.000 kg.

Zit er op de huurauto’s bestickering (reclame)?

Onze bestel- & vrachtwagens en personenbussen zijn normaal gesproken voorzien van bestickering. We hebben echter ook bussen die gewoon wit zijn. Onze personenauto’s daarentegen zijn niet te herkennen als huurauto. Met uitzondering van de zeer voordelige actieklasse.

Is het mogelijk de huurauto na de reservering te annuleren?

Natuurlijk is het mogelijk om de huurauto na reservering te annuleren. Wij zullen daar zo coulant mogelijk mee proberen om te gaan. Meestal is de annulering geheel kosteloos als het meer dan 24-uur is voor aanvang van de huurperiode . Bij Vakantiereserveringen voor personenbussen hanteren wij de Bovag-voorwaarden. (artikel 6)

Terug naar boven

Voor u de auto huurt

Moet ik mij identificeren als ik een auto kom huren?

Ja, als u voor de eerste keer bij INQAR Adrie Jonk huurt, vragen wij u twee legitimatiebewijzen. Een rijbewijs is daar vanzelfsprekend één van. De tweede mag een paspoort of een Europese identiteitskaart zijn. Let er wel op dat uw legitimatiebewijs geldig is. Vooral bij rijbewijzen bestaat daarover weleens onduidelijkheid. Kijk naar de datum achter ‘vernieuwen voor’. Verder hebben wij bij nieuwe klanten ook een adreslegitimatie nodig. Dit kan een recent bankafschrift of telefoonrekening zijn.

Mag ik met mijn huurauto naar het buitenland?

Ja, u kunt probleemloos naar alle landen van de EU reizen na overleg met onze verhuuradviseurs. Een aantal modellen mag echter niet naar de landen van het voormalig Oostblok. U doet er verstandig aan dit tevoren met één van onze verhuuradviseurs te bespreken. Landen buiten Europa zijn echter uitgesloten.(tenzij daar uitdrukkelijk schriftelijke toestemming voor is verleend)

Mogen anderen dan ikzelf in de huurauto rijden?

Iedereen met een geldig rijbewijs mag een Adrie Jonk huurauto besturen. Daaraan zijn bovendien geen extra kosten verbonden. Wel vragen we u de gegevens van de andere chauffeurs vooraf aan ons door te geven. Houdt u er echter rekening mee dat de auto onder uw verantwoordelijkheid gehuurd is. Voor overtredingen en dergelijke blijft u aansprakelijk. Tevens is het verboden de auto weer door te verhuren en mee te geven aan mensen die bijvoorbeeld op Elena, het BOVAG-waarschuwingssysteem staan.

Terug naar boven

Huurperiode

Wat is de minimale en de maximale shortlease termijn en mag je er ook mee naar het buitenland?

Een shortlease periode loopt van minimaal 2 maanden tot maximaal 18 maanden. Vanzelfsprekend mag u met deze auto ook naar het buitenland.

Kan ik een auto ophalen bij één vestiging en terugbrengen bij een andere?

Als u dat even aan ons doorgeeft ( en het is planmatig mogelijk) is dat geen enkel probleem.

Is huur voor een halve dag mogelijk?

Wij verhuren momenteel niet voor halve dagen.
Onze standaard huurperiode is minimaal 1 dag.
In de loop van 2016 zullen wij een dagdeel tarief gaan invoeren.
Dit zullen wij bij de tarieven vermelden inclusief de voorwaarden die daarbij gelden.

Kan ik de auto ook na sluitingstijd terugbrengen?

Ja, dat kan. U kunt de auto voor de deur van ons pand parkeren en de sleutel in de daarvoor bestemde, beveiligde sleutelkluis deponeren. Pas ’s morgens vroeg wordt de auto echter gecontroleerd. Tot dat moment bent u verantwoordelijk voor eventuele schades.

Terug naar boven

Reservering veranderen of annuleren

Is het mogelijk de huurauto na de reservering te annuleren?

Natuurlijk is het mogelijk om de huurauto na reservering te annuleren. Wij vragen u wel rekening te houden met het feit dat – als u dat minder dan 24 uur van tevoren doet – eventueel gemaakte kosten aan u kunnen worden doorberekend. wel al door ons gemaakte kosten kunnen worden doorgerekend.

Terug naar boven

Eigen risico en borg

Hoe kan ik de borgsom voldoen?

De borg kan worden voldaan per creditcard of per PIN. Terug naar boven

Kosten, facturatie en boetes

Moet ik de huurauto met een volle tank terugbrengen?

Ja, u krijgt de auto mee met een volle tank en u moet hem weer met een volle tank inleveren. Dit geldt voor alle vestigingen behalve Purmerend. In Purmerend is het namelijk mogelijk om de auto door ons te laten aftanken. Wij zullen daarvoor een marktcomforme prijs berekenen, aangezien we daar een eigen pomp hebben. De verbruikte brandstof is altijd voor rekening van de huurder.

Terug naar boven