Over Ons

Geschiedenis

Autoverhuur Adrie Jonk bestaat sinds 1963. In dat jaar besloot Adrie Jonk  in Purmerend zijn lesauto’s op zondag te gaan verhuren. Je gebruikt ze immers toch niet. Vanaf dat moment heeft de autoverhuur zich ontwikkeld tot een apart bedrijf met momenteel een wagenpark van ruim 200 personen-, bestel- en vrachtwagens.

Op 1 april 1992 maakte de naam Autoverhuur Adrie Jonk plaats voor PAM Autoverhuur (Purmerender Autoverhuur Maatschappij). Nog geen tien jaar later, in 2001 werd PAM Autoverhuur weer Adrie Jonk. AutoRent Adrie Jonk om precies te zijn. De karakteristieke rood-wit-blauwe wagens maakte plaats voor witte bussen met  een kenmerkende groene streep en Paars/groene logo van de AutoRent-franchise. Later hebben we de daar inmiddels karakteristieke  paarse voorkant aan toegevoegd omdat wij (zeker t.o.v. onze oude kleuren) wat herkenbaarheid misten. Begin 2015 hebben we de banden met de AutoRent- organisatie verbroken  en hebben ons aangesloten bij een nieuwe landelijke Franchise ; INQAR autoverhuur en shortlease.

Een NOG proffesionelere organisatie met de focus op service en kwaliteit voor haar klanten, langzaam zullen we alle auto’s in de zeer herkenbare INQAR huisstijl gaan beletteren. Daarnaast worden de panden ook aangepakt en zullen wij in 2016 overgaan op de nog betere sofware van de franchise. Stapje voor stapje om u als klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

Geschiedenis van onze andere vestigingen:

In 2006 opende Autoverhuur Adrie Jonk een vestiging in Zaandam, samen met een dealerschap van Honda en Seat op de kleine tocht 25 te Zaandam. In 2015 is het dealerbedrijf gesloten i.v.m. aanpassen van het aantal verkooppunten in het dealernetwerk van de betreffende importeurs. Daarop hebben we de verhuurafdeling verplaatst naar de Stormhoek 2 te Zaandam. (in de showroom bij Ford Dekker) Hier vind je in de nabijheid ook bekende bedrijven als Loods 5, de Mac-donalds en de KFC, alsmede de Hornbach. Eind 2018 is deze vestiging opnieuw verhuisd naar een grotere, nieuwe showroom aan de Ronde Tocht 10 te Zaandam.

In 2007 openden wij ook een vestiging in Zwaag(hoorn), op de Compagnie 54a. Hier zitten wij tot op de dag van vandaag nog.

INQAR autoverhuur Adrie Jonk is onderdeel van de Adrie Jonk Groep, een all-round mobiliteitsbedrijf met daarin ook dealerbedrijven, autolease, Autowaspark Purmerend en een autorijschool.

We zijn inmiddels één van de grootste autoverhuurbedrijven van de regio, en u begrijpt: dat word je niet zomaar. Wij zijn dan ook constant bezig ons wagenpark af te stemmen op de behoeften van onze klanten en brengen onze service steeds weer naar een hoger plan. Dat is ook de reden dat we van onze klant graag feedback krijgen over wat beter moet. Want als het KAN, dan MOET het ook beter!

Wij zien u graag op 1 van onze vestigingen.

Met vriendelijke groet,

Arno Jonk