FAQ

Reserveren

Is mijn online reservering direct vastgelegd?

Nee, de reservering is pas definitief vastgelegd als deze door INQAR Adrie Jonk telefonisch of per e-mail is bevestigd. Dit gebeurt binnen 12 uur na uw reservering.

Moet ik meteen betalen als ik een auto voor over enkele maanden reserveer?

Nee, u betaalt de borg pas wanneer u de auto komt ophalen. In zeer bijzondere gevallen (vakanties hoogseizoen) kan wel een aanbetaling gevraagd worden.

Is alleen op zondag huren ook mogelijk?

Ja, u kunt ook alleen voor zondag een auto huren. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunt u deze – zonder meerkosten – op zaterdagmiddag reeds ophalen, als de bus zaterdags niet beschikbaar is, dan zullen wij een afspraak maken voor de zondagochtend.

Ons wagenpark en accessoires

Is het mogelijk de huurauto na de reservering te annuleren?

Natuurlijk is het mogelijk om de huurauto na reservering te annuleren. Wij zullen daar zo coulant mogelijk mee proberen om te gaan. Meestal is de annulering geheel kosteloos als het meer dan 24-uur is voor aanvang van de huurperiode . Bij Vakantiereserveringen voor personenbussen hanteren wij de Bovag-voorwaarden. (artikel 6)

Zit er op de huurauto’s bestickering (reclame)?

Onze bestel- & vrachtwagens en personenbussen zijn normaal gesproken voorzien van bestickering. We hebben echter ook bussen die gewoon wit zijn. Onze personenauto’s daarentegen zijn niet te herkennen als huurauto. Met uitzondering van de zeer voordelige actieklasse.

Wat zijn de laadvermogens van de vrachtwagens?

De vrachtwagens van Adrie Jonk (C-rijbewijs) hebben een laadvermogen van minimaal 3000 kg en maximaal 11.000 kg.

Voor u de auto huurt

Moet ik mij identificeren als ik een auto kom huren?

Ja, als u voor de eerste keer bij INQAR Adrie Jonk huurt, vragen wij u twee legitimatiebewijzen. Een rijbewijs is daar vanzelfsprekend één van. De tweede mag een paspoort of een Europese identiteitskaart zijn. Let er wel op dat uw legitimatiebewijs geldig is. Verder hebben wij bij nieuwe klanten ook een adreslegitimatie nodig. Dit kan een recent bankafschrift of telefoonrekening zijn.

Mag ik met mijn huurauto naar het buitenland?

Ja, na overleg met onze verhuuradviseurs kunt u probleemloos naar alle landen van de EU reizen. Natuurlijk kunnen er (tijdelijke) beperkingen zijn, ook naar landen die wel in Europa liggen maar niet bij de EU zitten. U doet er verstandig aan dit tevoren met één van onze verhuuradviseurs te bespreken. Landen buiten Europa zijn echter uitgesloten.(tenzij daar zeer uitdrukkelijk schriftelijke toestemming voor is verleend)

Mogen anderen dan ikzelf in de huurauto rijden?

Iedereen met een geldig rijbewijs mag onze huurauto's besturen. Wel moeten alle bestuurders op het contract staan of een machtiging van ons hebben dat hij/zij de auto mag besturen. (Bij meer dan twee bestuurders en alleen mogelijk voor langere vakantieperiodes). Niet geauthoriseerde bestuurders zijn NIET verzekerd en dus dan zou de totale schade verhaalt worden..

Huurperiode

Kan ik de auto ook na sluitingstijd terugbrengen?

Ja, dat kan. U kunt de auto voor de deur van ons pand parkeren en de sleutel in de daarvoor bestemde, beveiligde sleutelkluis deponeren. Pas ’s morgens vroeg wordt de auto echter gecontroleerd. Tot dat moment bent u verantwoordelijk voor eventuele schades.

Is huur voor een halve dag mogelijk?

Onze standaard huurperiode is 1 kalenderdag van 08.00 tot 23.59. Last minute verhuren wij de bestel(vracht)wagens ook voor 4 uurtjes of een avond. Informeer aub bij onze medewerkers.

Kan ik een auto ophalen bij één vestiging en terugbrengen bij een andere?

Als u dat even aan ons doorgeeft ( en het is planmatig mogelijk) is dat geen enkel probleem.

Wat is de minimale en de maximale shortlease termijn en mag je er ook mee naar het buitenland?

Een shortlease periode loopt van minimaal 2 maanden tot maximaal 18 maanden. Vanzelfsprekend mag u met deze auto ook naar het buitenland.

Reservering veranderen of annuleren

Is het mogelijk de huurauto na de reservering te annuleren?

Natuurlijk is het mogelijk om de huurauto na reservering te annuleren. Wij zullen daar over het algemeen niet moeilijk over doen. Zeker niet als dit meer dan 24 uur van te voren wordt gedaan of de auto nog maar net besteld is. Bij reserveringen in het hoogseizoen waar wij een aanbetaling voor vragen houden wij de standaardbepalingen van BOVAG autoverhuur aan. (artikel 6)

Eigen risico en borg

Hoe kan ik de borgsom voldoen?

De borg kan worden voldaan per creditcard of per PIN.

Kosten, facturatie en boetes

Moet ik de huurauto met een volle tank terugbrengen?

Ja, u krijgt de auto mee met een volle tank en u moet hem weer met een volle tank inleveren. Dit geldt voor alle vestigingen behalve Purmerend en Zaandam. In Purmerend en Zaandam is het namelijk mogelijk om de auto door ons te laten aftanken. Wij zullen daarvoor een marktcomforme prijs berekenen, aangezien we daar een eigen pomp hebben. De verbruikte brandstof is altijd voor rekening van de huurder.