Over INQAR Autoverhuur Adrie Jonk

Als Adrie Jonk vijftig jaar geleden besluit zijn lesauto’s op zondag te gaan verhuren, is hij nog onwetend van het succesverhaal dat hij zodoende start. Inmiddels is Autoverhuur Adrie Jonk uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met vier vestigingen en ruim 200 huurauto’s in diverse categorieën.

Bekijk alle huurauto’s

Op een zomerse zondag in 1963 kijkt Adrie Jonk vanuit zijn woonkamer glunderend naar zijn prachtig gewassen lesauto’s. In een aantal jaar heeft hij een succesvolle autorijschool weten op te zetten, waarmee hij jaarlijks meer dan honderd mensen voorziet van hun (dan nog) roze papiertje.

Ondanks zijn succes, is Adrie Jonk echter doorlopend op zoek naar mogelijkheden om zijn bedrijf verder uit te bouwen en te doen groeien. Het idee om zijn lesauto’s op zondag te gaan verhuren lijkt hem een goed idee, in een tijd waar huurauto’s nog niet rijkelijk beschikbaar zijn. Het mes snijdt, aldus Adrie Jonk, vervolgens aan beide kant. Het is enerzijds een prachtig reclamemiddel om zijn autorijschool te promoten en anderzijds een prima extra service waarvoor geen grote investeringen nodig zijn.

Na verloop van tijd groeit de vraag naar huurauto’s, waardoor Adrie Jonk binnen een aantal jaar een bestel- en personenwagens aankoopt. De verhuur van auto’s vindt vervolgens ook doordeweeks plaats, zodat klanten de hele week bediend kunnen worden in hun vraag naar kwalitatieve, comfortabele huurauto’s. De aankoop van deze huurauto’s vormt de basis voor het autoverhuurbedrijf dat we vandaag de dag nog steeds zijn, volgens de visie die we sindsdien continu hebben doorontwikkeld: Het aanbieden van comfortabele huurauto’s, tegen uiterst scherpe tarieven.

Van lokale autoverhuur naar landelijke franchise

1 april 1992 maakt de naam Autoverhuur Adrie Jonk plaats voor PAM Autoverhuur, waarbij PAM staat voor Purmerender Autoverhuur Maatschappij. De kenmerkende rood-wit-blauwe wagens worden vervolgens een herkenbaar onderdeel van het straatbeeld.

Deze naam houdt het net geen tien jaar vol, als medio 2001 ingestapt wordt in de landelijke franchise-organisatie AutoRent. De karakteristieke wagens maken vervolgens plaats voor witte bussen met een kenmerkende groene streep en het paars/groene logo van de AutoRent-franchise. Later is daar de karakteristieke paarse voorkant aan toegevoegd om de huurauto’s een opvallend karakter mee te geven.

Groei naar vier autoverhuur vestigingen

Het herkenbare karakter van de huurauto’s legt de autoverhuur geen windeieren. De opvolgende jaren groeit Adrie Jonk uit tot een regionale speler met drie autoverhuur vestigingen; in Purmerend, Zaandam en Zwaag.

De eerste uitbreiding is de vestiging in Zaandam, waar we de autoverhuur starten met het dealerschap in Honda en Mazda. Naast de verhuur van auto’s, is men bij ons vervolgens ook aan het juiste adres voor de aanschaf van deze prachtige merken en bieden wij tevens auto-onderhoud. In 2006 starten we op de Kleine Tocht in Zaandam, waarna we in 2015 een kleine verhuizing maken naar de Stormhoek 2 op een modern en goed gelegen industrieterrein. Met de doorlopende groei zijn we in 2018 echter genoodzaakt door te groeien en laten we aan Ronde Tocht 10 een kenmerkend pand bouwen, waar we eind 2018 intrekken.

Onze vestiging in Zwaag (Hoorn) opent in 2007, waar we tot op de dag van vandaag te vinden zijn aan De Compagnie 54a. Een strategische locatie, in het hart van West-Friesland, waarbij we zowel ondernemers als particulieren de mogelijkheid bieden een huurauto bij ons af te nemen die past bij zijn/haar wensen. Van personenauto’s en busjes, tot de specialere huurauto’s als vrachtwagens en auto-ambulances.

De continue groei in vrijwel alle vestigingen, vraagt in 2017 voor een nieuwe uitbreiding van onze vestigingen. Als locatie wordt Heerhugowaard gekozen, zodat we een dekking kunnen garanderen van heel Noord-Holland, boven Amsterdam. Door de toevoeging van deze locatie is een vestiging van Adrie Jonk voor iedere inwoner van Noord-Holland binnen een half uur bereikbaar.

INQAR Autoverhuur Adrie Jonk

Begin 2015 hebben we besloten het AutoRent label gedag te zeggen, door de overstap te maken naar het moderne, innovatieve franchise label INQAR autoverhuur en shortlease. Ondanks de wijziging in de naam blijft ons service level ongekend hoog – en onze huurtarieven ongekend laag. Een auto huren bij INQAR Autoverhuur Adrie Jonk kan al vanaf € 25 per dag!

INQAR biedt ons een nog professionelere organisatie, met een belangrijke focus op service en kwaliteit. De prachtige kleurencombinatie van blauw en oranje maakt daarnaast ook dat al onze huurauto’s, van kleine personenauto tot vrachtwagen met oplegger, een opvallend karakter hebben in het hedendaagse straatbeeld.

We zijn inmiddels één van de grootste autoverhuurbedrijven in de regio en zijn continu bezig onze service en producten nóg beter aan te laten sluiten op de wensen van onze klanten. Zo zijn we doorlopend bezig met het updaten van onze huurvloot, om ons wagenpark af te stemmen op de behoeften. Daarnaast tillen we ook ons service niveau naar een steeds hoger level. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van onze online vindbaarheid, het continu verbeteren van onze website én optimale bereikbaarheid van onze vestigingen.

Tot ziens bij één van onze vestigingen.